1. Pitanje broj: #116476

    Postovani doktore, imam jedno pitanje za vas. Nikada do sada nisam imala odnose, medjutim vec dosta vremena imam neke promene na vagini. Dugo sam istrazivala sama, jer imam veliku fobiju od lekara, a posebno mi je neprijatna poseta ginekolkogu (iako sam bila jednom samo na ultra zvucnom pregledu kada su mi uocili neku cistu na jajniku za koju nisu rekli da je opasna) . U tom istrazivanju dosla sam do zakljucka da su to kondilomi. Medjutim, danas sam se opet bavila time i slucajno sam otkrila da to mnogo vise lici na nesto sto amerikanci nazivaju "fordyce spots" i da su to neke zlezdice ili sta vec koje nisu opasne. Videla sam da se to uglavnom pominje kod muskaraca ali da postoje i primeri zena koje imaju to. Prilozicu vam sliku koju sam nasla na internetu (mogu vam naknadno poslati i svoju sliku ako zelite ali mislim da je gotovo indenticno primerima sa slika) . Sta sve treba da znam o tome i da li to moze nekako da se ukloni jer ne izgleda bas prijatno? Hvala vam unapred, nadam se vasem odgovoru.

    Odgovoreno: 27. 05. 2013.
    • Poštovana,
      Fordycs spots su pege, male, bezbolna, blede, crveno ili bele mrlje ili su ispupcene 1-3 mm u precniku koju se mogu pojaviti na stidnim usnama. One nisu zarazne, i nisu povezane sa bilo kojom bolesti, inace samo kozmeticki smetaju, uklanjaju se radiotalasoma.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #116476

    • Hvala vam puno na odgovoru. Zanima me samo kako to nastaje? I da li postoji bar jos neki nacin, sem radiotalasa, na koji mogu da se uklone. . . Mozda neka krema? Zato sto bih da izbegnem te radio talase a volela bi da ih se resim, ili da budu makar manje vidljivi jer ih imam poprilicno i stvaraju mi neprijatnost jer me je sramota da uopste i stupim u odnos zato sto izgledaju kao neka "bolest" i meni samoj, a verujem da bi i drugoj strani. . .

Ostavite komentar