1. Pitanje broj: #116202

    Postovani doktorka mi je prepisala bromokripti zbog visokog prolaktina 10 dana da pijem a zatim ako ne dobijem menstruaciju u tih 10 dana da se javim. Menstruacije izazivam jer su neredovne. Imam odnose bez zastite da napomenem. Veceras mi je poslednja od tih 10 tableta. Jos uvek nisam dobila. Doktorka radi tek u cetvrtak. Da li da prestanem da pijem ili da nastavim buni me sto neki doktori preporucuju da se bromokriptin pije do trudnoce a ja ocigledno zbog visokog prolaktina ne mogu da dobijem tako da nema ni ovulacije a cim prestanem vrati se na staro. Sta mi vi preporucujete i da li postoji sansa da je u ovih deset dana doslo do zaceca?

    Odgovoreno: 19. 05. 2013.
    • Poštovana,
      Mozete da nastavite da uzimate bromokriptina, on nece ometati da dobijate menstruacije ako nije doslo do zaceca, i tacno je da mozete da ga pijte do trudnoce. Ne znam koliki je vam je prolactin bio, ali ne verujem da uzimanje bromokriptina 10 dana dovoljna da se regulisu hormoni.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #116202

    • Pozz. Zanima me da li s bromokriptinom moze izostat menstruacija?

    • Dr Rami Aburas 20. 05. 2013.

      U principu cim vam kasno menstruacija mozete da uradite test, u vasim slucaju. . . Sacekajte jos nedelju dana, ako ne dobijate onda uradite test.

    • Postovani, vec sam postavila pitanje ali nisam sigurna da li je stiglo, kada bih onda mogla najranije da uradim test za trudnocu? Kao sto sam rekla juce je bila poslednja od tih 10 tableta. Hvala puno na odgovorima. Pozdrav

    • Hvala vam puno. A prolaktin mi je bio drugog dana ciklusa 49, 81 a 24tog dana 26. 86. A ref vrednosti su 3. 3-26. 7. Kada bih mogla da radim test za trudnocu najranije sada? Proslog meseca sam menstruaciju izazvala i dobila 14tog. A juce se zavrsio taj 10ti dan pod bromokriptinom i posto nisam dobila treba da se javim. Pozdrav

Ostavite komentar