1. Pitanje broj: #115825

    Poštovani/a, imam problem sa menstrualnim ciklusom pa bi mi značilo vaše mišljenje u vezi istog. Naime, negdje pred novu godinu sam prestala sa uzimanjem kontraceptivnih pilula zbog raznih neželjenih efekata i posle toga sam dobila prirodnim putem sa malim zakašnjenjem 17. 1. Nakon toga nisam uopšte dobijala prirodnim putem. Javila sam se ginekologu na studentskoj poliklinici krajem februara i rekla mi je da čekam. Čekala sam još 2 nedelje i kad sam ponovo pošla prepisala mi je orgametril 5 dana x2. U međuvremenu mi je 3-4 puta radila uz i sve je bilo ok. Posle prestanka uzimanja orgametrila dobila sam tek 10. Dan. Čekala sam onda da uslijedi prirodno krvarenje do koga je trebalo doći 19. 4. Kako do sada nisam dobila (a to je 20 dana kašnjenja) išla sam ponovo kod ginekologa i ona mi je ponovo radila uz i rekla da je sve u redu. Pitala sam da li bi trebala da radim neke pretrage i odgovorila je da nam nikakve pretrage neće biti od pomoći. Prepisala mi je lyndinette da pijem 3 mjeseca i pretpostavila da će se od njih sve srediti. Prilično mi je čudno sve to pa sam riješila da vas konsultujem u nadi da ćete mi dati mišljenje u vezi sa tim da li da uradim kako mi je rekla ili odem na neku privatnu kliniku? Zaboravila sam i da napomenem da sam cijele prošle nedelje imala roze-braonkasti sekret i onda je samo prestao.

    Odgovoreno: 08. 05. 2013.
    • Poštovana,
      Ocigledno da imate hormonski poremecaj koji treba ispitati da biste dobili pravu terapiju, kontraceptivne prepati tesko regulisati menstrualni ciklus, zat vam savetujem daproverite hormonski status (fsh, lh, estradiol, proesteron, 7, 14, 21 dan ciklusa) .

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne.
      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr. Rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #115825

    • Dr Rami Aburas 16. 05. 2013.

      Bolje da idite kod ginekologa da vam prepise terapiju, pa trazite od ginekolog uput za vadjenje hormona, ili od doktorke opste prakse ako je moguce.

    • S obzirom da imam jos tableta orgametrila od proslog puta, da li sama da uzimam 5 dana po 2 tablete kao što je doktorka rekla pa da tražim od ljekara opšte prakse uput za vađenje nalaza ili da idem kod ginekologa opet? Moram napomenuti to i da moj ginekolog odbija da mi da uput za provjeravanje hormonskog statusa koji sam ja od početka svih ovih problema tražila. . .

    • Dr Rami Aburas 14. 05. 2013.

      Da treba izazvati menstruaciju, kao sto vam uradila vasa doktorka, zatim uradite hormonski status kao sto sam savetovao.

    • Problem je u tome što ne znam gdje sam tačno sa ciklusom. . . Da li onda moram izazvati krvarenje nekim od hormonskih tableta za regulisanje ciklusa tipa orgametril?

Ostavite komentar