1. Pitanje broj: #115673

    Postovani imam 28god. Udata sam i imam 2 cerke od 4ipo i 2ipo god. Prilikom oba porodjaja pucao mi je grlic. Odmah nakon prvog porodjaja na kontroli sam saznala da imam ranicu na grlicu do sada sam koristila samo hipervag vaginalete, menstruacija mi je uvek uredna. Papa test mi je uvek bio u redu, zdrava sam, ne koristim nikakve lekove. Pre mesec dana sam radila bris sekreta, ultra zvuk, papa test i kolposkopsi pregled. Sekret mi je 3grupa i dr. Mi nije dao nikakvu terapiju za to, takodje mi je na ultra zvuku rekao da mi je desni jajnik mikrocistican a i za to mi nije dao nikakav lek. Na kolposkopskom pregledu mi je rekao da imam ranicu. Juce mi je rezultat pape stigao i pise kvalitet brisa zadovoljavajuci vaginalna flora normalna. Normalne epitelne, normalne endocervikalne i normalne metaplasticne celije i inflamacija. Dr. Mi savetuje biopsiju grlica odmah nakon sledece menstruacije i ujedno spaljivanje ranice. Medjutim o nijednom rezultatu ne prica nista opsirnije, mozete li mi pojasniti ove rezultate i posavetovati me sta da radim? Nemam nikakve tegobe osim blago povecanog sekreta normalne boje i mirisa. Plasim se biopsije i spaljivanja ranice da li je uopste i potrebno to sa ovim rezultatima. Planiramo trecu bebu i da li je to moguce sa ovakvim rezultatima. Molim vas za sto brzi odgovor! Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 03. 05. 2013.
    • Poštovana,
      Imate 2 problema, 1) ovo sve sta naveli je posledica upale grlica materice (cervicitis) koji treba adekvatno leciti, razlicite su prakse u lecenju.
      2) mikrocisticni jajnici su posledica hormonskog poremecaja koji treba ispitati (fsh, lh, estradiol, progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa) .

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr. Rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com


      Pozdrav

Ostavite komentar