1. Pitanje broj: #115409

  Pozdrav, ginekolog mi je prepisao pilule lindynette 20, to ce mi biti prve pilule koje cu koristiti, nikad pre nisam uzimala ni jedne antibebi pilule, u uputstvu pise da se prva tableta uzima prvi dan menstruacije a meni je doktorica rekla da uzmem prvu drugi dan menstrualnog ciklusa. . . Sad nisam sigurna sta da radim da li da poslusam nju ili kako je nauputstvu? Hvala unapred

  Odgovoreno: 25. 04. 2013.
  • Poštovana,
   Mozete prvi ili drugi dan ciklusa, ali ja vam savetujem da pijete od prvog dana ciklusa po jednu tabletu dnevno i u pravcu strelice, i cekajte da dobijate menstruaciju, nikad ne pocinjete novu kutiju dok ne dobijate menstruaciju.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #115409

  • Dr Rami Aburas 24. 03. 2014.

   Posto su sve tablete istog sastava kod lindynette 20, uzmete tabletu koja se nalazi uz ime tog dana u nedelji. .

  • Kod lindynette 20 nema znaka start? Odakle krecem? Unapred zahvalna!

  • Dr Rami Aburas 01. 05. 2013.

   Oralna kontracepcija se pije po jedna tableta od petog dana ciklusa, od znak start i u pravcu strelice. Nikad ne pocinjete novu kutiju dok ne dobijate menstruaciju. Tako svaki mesec, u slucaju da ne dobijate menstruaciju, javite se vasem ginekologu.

  • Znaci ako ne dobijem menstruaciju tokom tih 7 dana kada ne pijem tablete da ne krenem sa sledecom kutijom 8 dan? I ne razumem bas najbolje, ako dobijem tokom tih 7 dana a npr 8 dan kad treba da krecem da pijem novu kutiju mi bude tek 3 dan cuklusa ja krecem sa novom kutijom bez obzira sto to nije prvi dan ciklusa, znaci svaku sledecu kutiju ne moram da pocnem prvi dan ciklusa vec samo posle 7 dana pauze bez obzira koji je dan ciklusa ili ako prodje menstruacija?

Ostavite komentar