1. Pitanje broj: #114589

    Postovani, pila sam vec dve godine yazz do januara pa sam resila da napravim malu pauzu do maja, danas sam bila prvi put na uz dojki, nalaz desne dojke mi je u redu, a leve pise guk cista vel. 4mm i u gsk cista vel 4, 5mm, , aksile leve jedan fibrolipomatozno izmenjeni limfni cvor vel 11, 5mm. Receno mi je da nista nije opasno, i da samo da idem na kontrole kroz 6meseci, malo sam se uplasila, ali doktorka je rekla da zaista nije nista strasno, pitala sam je da li mogu nastaviti sa yazz pilulama rekla mi je da cisto sumnja da su ciste od toga i da se posavetujem sa ginekologom uz komentar da ako moze bez njih onda bolje. Ne razumem zasto jer dok sam ih pila veoma su mi odgovarale, pila sam ih jer sam imala malu cistu na desnom jajniku koja je uspomoc pilula sredjena. Da li bih ja sad smela da nastavim da pijem yazz, da li bi nesto smetalo zbog cisti u dojci?

    Odgovoreno: 05. 04. 2013.
    • Poštovana,
      Vas nalaz kao sto vam rekla doktorka nije opasan, i nastaje zbog hormonskog poremecaja, kontraceptivne pilule ne resavaju uzrok zbog cega su nastale ciste, jer su nastale zbog hormoskog poremecaja, zato vam savetujem da proverite hormonski status (fsh, lh, estradiol, progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #114589

    • Najvise me je zabrinuo ovaj limfni cvor, ne znam da li zbog njega treba brinuti? I da li bih morala sad uraditi te nalaze pre nego da pocnem da opet pijem yazz pilule jer bih rado opet pocela sa njima? Hvala vam na brzom odogovoru srdacan pozdrav

Ostavite komentar