1. Pitanje broj: #114351

  Moje postovanje. Pre nego sto iznesem moj problem moram da napomenem da sam isla kod ginekologa i da mi je na pregledu ustanovljen multipara colpitis. Takodje na spoljnoj usmini imam kvrzicu koja je nekad kao crno graska, a nekad bude velicine lesnika. Pitala sam moju doktorku ona mi je rekla da nema potrebe da se to leci, zanima me sta je ta kvrzica. Ponekad me svrbi nekad ne, vecinom se brijem pa me zanima da li je to urasla dlaka. Pod prstima je ta kvrzica poput nekog sundjera. Zanima me da li su ova stanja opasna i koliko??

  Odgovoreno: 30. 03. 2013.
  • Poštovana,
   Savetujem vam da uraditie kolposkopski pregled sa cervikalnim, vginalnim i sa spoljnom usni, jer vi imate postavlenu dijagnozu colpitisa, koji je posledica upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti.

   procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija “aras”
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com


   Pozdrav

  • Dr Rami Aburas 02. 04. 2013.

   Sve sto imate je posledica upale grlica materice koja vam dugo traje bez adekvatnog lecenja (cervicitis) , koji treba leciti sto pre, razlicite su prakse, vaginalete koje su vam prepisane smirece vam simptome, ali vam nece mnogo pomoci u izlecenju cervicitsa.

  • Hvala vam na brzom odgovoru. Radila sam papa test, vb i cb. . . I na pregledu mi je ustanovljena mesovita infekcija, koliko sam razumela ginekologa rec je o baktrijsko-vaginalnoj infekciji. Dok cekamo rezultate savetovao mi je da koristim macmiror complex vaginalete. Posto sam jako uplasena zanima me, da li ce se moje stanje popraviti posle tih vaginaleta? Oprostite sto sam ovako laicki iznela svoj problem. Radila sam kolposkopiju i na kolposkopiji mi je receno da imam belo polje tj av, a pre 5 godina je bas na tom mestu bio mozak. Sad ne znam da li ima kakve veze taj mozak sa danasnjim stanjem.

Ostavite komentar