1. Pitanje broj: #113977

    Postovani doktore, uadila sam vaginalni uzv i ginekoloski pregled i evo nalaza, pa molim vase misljenje: ultrazvucni nalaz: uterus je u avf, pravilnog oblika, longitudialnog diametra 71mm, anteroposteroidnog 39mm i transvezalnog 47mm. Zidovi uterusa su homogeni, bez patoloskih ehoa. U predelu cerviksa se uocavaju dve male ovule nabothy. Kavum uterusa je prazan sa endometrijumom debljine 4/ 2 mm koji je homogen i dobro delieniran. U fundusu ne pokazuje znake razdvajanja. Desni ovarijum je dimezija 34x 17mm, pravilne ehostrukture, uobicajeno postavljen. Lateralno od ovarijuma se uocava cisticna formacija promera 25mm, transonicnog sadrzaja, tanke kapsule, bez uocljivog protoka. Levi ovarijum je dimenzija 34x21mm, pravilne ehostrukture, uobicajeno postavljen. U duglasovom prostoru nema znakova prisustva slobodne tecnosti. Bimanuelnim gin. Pregledom nalaz je uredan. Dg: obs. Cystis paraovarialis lat dex. Sta vi mislite o ovome? Da li su ove ciste na materici opasne? Ona je rekla da je to verovatno od neke upale. Takodje za ovu cistu pored jajnika kaze da mi je verovatno urodjena, moram uraditi kks i sedimentaciju kako bi videla o cemu se radi, da iskljuci da nije prosiren jajovod. Da li po ovom nalazima ja mogu ostati u drugom stanju? I da li ce mi ove ciste praviti problem? Hvala

    Odgovoreno: 21. 03. 2013.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da uradite hormonski status, jer ciste posledice hortmonskog poremecaja, zatim vam savetujem da uradite kolposkopski pregled zajedno sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #113977

    • Da li je moguce da su mi se ciste stvorile od diane 35? Posto njih pijem trenutno? Inace do sada nisam imala problema sa hormonima. A same ciste kao ciste da li su opasne i da li uticu na zacece?

Ostavite komentar