1. Pitanje broj: #113205

    Poštovani, vec duzi vremenski period imam vaginalni sekret. Nisam isla ginekologu, zanima me zbog cega se javlja, da li je opasan ako se stalno javlja, pa čak i u toku sexa, tako da sex bude dosta "vlažan" i jednostano pravi smetnje u toku sexualnog odnosa. Decko i ja imamo stalne odnose godinu dana i 9 mjeseci, i prvi smo jedno drugome, i ni sa jednom drugom osobom ne ulazimo u sexulane odonose. Mozete li mi napisati, da li taj sekret moze dovesti do zdravstvenih problema mene ili mog decka, ili neke bolesti intimnih organa, i koliko je opasan, i sta vi preporučujete? Molim vas za odgovor. Lijep pozdrav.

    Odgovoreno: 03. 03. 2013.
    • Poštovana,
      Da vaginalni sekret ako bude duze vreme ne izlecen moze dovesti do komplikacija. Savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.


      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #113205

    • Dr Rami Aburas 06. 03. 2013.

      Postovana. Vec sam vam odgovorio, uradite test za trudnocu. Pozdrav

    • Cao, imam par pitanja za vas pa me interesuje da li mi vi mozete pomoci. . . Odakle da pocnem, imam decka vec 3 godine i sa njim imam potpuno poverenje oko svega, super se slazemo i podrzavamo u svakoj situaciji. Preferiramo vec godinu dana u nazad seks bez kondoma i to nam je bukvalno postala normala, imamo redovan seksualni odnos. Elem sta je pojenta pitanja?! Ja sam pre par meseci tacnije u periodu oktoobar-novembar imala krvarenje na grlicu i to sam u tom periodu uspela da sprecim i zalecim, sada je po tom pitanju sve u redu, tada smo izbegavali seksualni odnos jer sam imala neobicna krvarenja i ceste menstruacije, sve u svemu to mi je bio najgori period zivota, preveliki bolovi, konstantna krvarenja, mucnine. . . Itd. Nakon nekog vremena sve je doslo na svoje i stabilizovalo se, kao i nas seksualni odnos koji u tom vremenskom periodu nije ni postojao jer ja nisam bila ni fizicni ni psihicki sposobna. Dan po zavrsetku poslednje menstruacije 07. 01. Imali smo sekusalni odnos gde je on imao erekciju u mene. Nakon svega 8 casova popila sam pilulu za dan posle, nakon dvadesetak dana tacnije 28. 01. Sam dobila. Petog dana menstrualnog ciklusa sam (dok sam mokrlia) iz sebe izbacila nesto okruglo, to me je unervozilo i odmah sam pohitala kod lekara i ispricala sve i za pilulu i za sve ostalo. Rekla mi je da sam imala spontani pobacaj gde sam ja ustanovila da je to zbog pilule za dan posle. Nakon dva dana mi se menstruacija zavrsila tacnije 04. 02. I ja sam vec sutradan imala odnos. Ceo mesec smo imali odnos bez kondoma (jer smo se na nesrecu odviki od toga) , ali nije doslo ni jednog trenutka do erekcije u mene (svesne erekcije, a dugo imamo odnos bez zastite i ' znamo' da prepoznamo da li je ili nije doslo do erekcije) i sada meni menstruacija kasni vec tri dana i ja sam se uplasila da nisam opet dosla u fazu pocetka trudnoce jer tri dana mi vec kasni trebala sam da dobijem 28. 02 a sada je vec treci mart i ne znam sta da radim, uzasno smo uplaseni oboje pa vas molim za savet. . . . Moguce da je to posledica pilule pa menstruacija kasni, a moguce i da je opet zacetak deta, molim vas odgovrite nam i pomozite. . . Hvala.

Ostavite komentar