1. Pitanje broj: #112828

    Zdravo doktore! Ja sam djordje. Saljem vam ovo u nadi da cete mi razjasniti neke stvari. U avgustu prosle godine pojavile su mi se cetri male bradavice na sluzokozi penisa. Citajuci po netu utvrdio sam da su to kondilomi. Otisao sam u jednu privatnu ordinaciju i uklonila mi je doktorka. Bila je veoma zatvorena i vrlo malo mi je pricala o tome. Na pitanje sta dalje odg. Da je to to i ako se ne pojave ponovo da ce biti dobro. Takodje mi je predlozila da uradim test na hlamidiju i da devojka sa kojom sam u vezi uradi papa test. Sto sam i uradio. I bio sam pozitivan. Posle terapije od 10 dana i cekanja tri nedelje na ponovni bris uretre sam bio negativan. I na tome se zavrsilo. Na pitanje da li treba da dolazim na kontrole i ponovne briseve doktorka je rekla da ne treba. Devojka je uradila u septembru papa test i bio je rezultat u redu. Posto smo pri odnosima koristili kondom, a na hlamidiju je bila pozitivna. Ako bi mogli sad da mi odgovorite na neka pitanje: da li postoji sansa da se hlamidija sama od sebe vrati? Na netu pise da ce virus kondiloma posle nekog vremena da izgubi iz tela (tj. Da ce organizam da ga pobedi) da li je to tacno? Ili cu dozivotno ostati sa mukom da mi se kondilomi sa padom imuniteta mogu vratiti? Da li se kondilomi i hlamidija mogu preneti samo polnim odnosom ili i poljupcem? Posto mi nije jasno kako sam ih dobio? Jer nisam imao puno partnerki, a sa svima sam obavio razgovor posle ovoga i sve su rekle da idu redovno kod doktora i da je sve ok? Da li se zna u kom vremenskom roku hlamidija dovodi do steriliteta? Bio bih vam zahvalan ako bi mi odgovorili na ova pitanja.

    Odgovoreno: 24. 02. 2013.
    • Poštovani,
      U principu kondilomi ne mogu sami od sebe da se vrate, da moze virus kondiloma posle nekog vremena da se izgubi iz tela, kondilomi su posledica upale a ne bolest, zato vam savetujem da se opustiti i vodite racuna o licnoj higini, sto se tice kondilomi i klamidije razlicete su misljenje ali to je upala kao svaka druga upala.
      Pozdrav

Ostavite komentar