1. Pitanje broj: #112044

    Postovani imam 37 godine i imam 80kg, miom mi je na materici i veoma je mali a prilikom ciklusa krvarenje je jako obilno i ispadaju mi parcici kao sasirena krv. Ja neznam kome da se obratim vrlo sam nervozna i hvata me strah jer se plasim da sve to ne bude neki tumor jer imam i ranicu na materici i cistu koju je doktor jednom rekao da je to cisticni tumor. Medjutim plasi me to jer je ona punktirana i nije mogla tecnost da se izvadi. Receno mi je da je to endometroza, ali postoji lek za to ni da li je to nesto sto predstavlja ulaz u nesto maligno da li ce mi biti odstranjeni svi organi ako dodje do operacije jer prilikom kontrole dotor me uvek pita kolko godina imate gospodjo i kaze veoma ste mladi. Uzgred hvala vam na brzom odgovoru pitanje br 110215 pozdrav.

    Odgovoreno: 06. 02. 2013.
    • Poštovana,
      Mali miom nije nista strasno ako ne raste, uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, jer verovatno imate upalu grlica materice (cervicitis) zbog cega vam je nastala ranica na grlicu materice koju treba adekvatno leciti, takodje vam savetujem da uradite hormonski stastus (fsh, lh, prolactin, estradiol, progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa, i testosteron, t3, t4, tsh samo 14 dan ciklusa) jer verovatno zato imate cisticne jajnike, i jake obilne menstruacije sa ugroscima, bez panike, ne treba ovde da se operiste.


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar