1. Pitanje broj: #111862

  Poštovani, nedavno sam dobila uput za sistematski pregled i na pregledu je i urađen papa test, koji je pokazao iii grupu. Pre dve nedelje dobijem uput za biopsiju na 3, 6, 9, 12h i rezultati su sledeći: dobijena su četiri isečka tkiva cerviksa sa znacima: cervicitis ehronica, srednjeg stepena. Epitel pojedinih žlezda pokazuje postojanje inkompletne skvamozne metaplazije epitela. U jednom isečku skvamozni epitel pokazuje postojanje displazije epitela srednjeg stepena (hight grade sil) . U jednom isečku skvamozni epitel pokazuje postojanje hiperplazije bazalnog ćelijskog sloja sa lakom papilomatozom. Juče sam odnela doktorki da pogleda i odmah mi je dala uput za operaciju i to što pre. Da li je potrebno i da li možete da mi objasnite šta tačno ovaj nalaz znači. Imam jedno dete 7 godina i nemam genetskih predispozicija i 28 godina. Hvala unapred

  Odgovoreno: 03. 02. 2013.
  • Poštovana,
   Imate jaku hronicnu upalu grlica materice, hsil: atipične skvamozne ćelije koje ne mogu da isključe, razlicete su prakse o lecenju ovog stepena.


   mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija “aras”
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com

   Pozdrav

Ostavite komentar