1. Pitanje broj: #107315

    Pisem vam ovo sa nadom da cete mi odgovoriti na ovo pitanje. Dvadeset i osam mi je godina, seksualno sam aktivna osoba, imam samo jednog partnera. Naime radi se o tome da mi kasni menstruacija. Zadnja je bila prvog septembra, zaista dug period s obzirom da pocinje novembar. Uvijek mi menstraucija kasni najmanje 10 dana a cesto i citav mjesec. Skoro uvijek koristimo prezervative. Ne koristim inace kontracepcijske pilule. Radila sam tri tresta za trudnocu, zadnji je bio prije dva dana i uvijek pokazuju da su negativni. Isla sam kod ginekologa. Objasnila sam mu da sam radila testove, pa mi je rekao da su vjerovatno u pitanju hormoni. Jedino mi je rekao da moram raditi papa test i ultra zvuk za dvadeset dana. U medjuvremenu mi je propisao vaginalete koje ne znam naziv, sadrze jod, jer imam pojacan sekret. Molim vas postoji li ikakva mogucnost da sam trudna, bez obzira sto nemam nikakve simptome trudnoce? Trebam li uraditi analizu krvi za utvrdjivanje trudnoce? I da li se ta analiza radi kod ginekologa ili ljekara opce prakse? Unaprijed hvala.

    Odgovoreno: 31. 10. 2012.
    • Poštovana,
      Niste trudni, imate hormonski poremecaj, koji treba ispitati 9fsh, lh, prolactin, estradiol, progesteron, 7, 14, 21 dan ciklusa) , takodje urdaite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar