1. Pitanje broj: #107248

    Poštovani! Ja sam prije tri mjeseca liječila manju ranicu na grliću materice. Nalaz papa-iiia (asc-us) . Kolposkopija (oko oeu uzana zona actopie oivičena kružno sa zonom ree otvorenog tipa. Sch neg. Na broju 11 malo jod negativno polje. Ostali dio egzocervksa je prekriven sa sch poz skvamoznim epitelom) moj lijekar je uradio nekakvu intervenciju čišćenja i nalaz je bio uredan što se tiče ranice. Međutim pojavio mi se svrab i crvenilo u sredini ciklusa. On mi je sugerirao da je to od opalog imuniteta i trošila sam vaginalete canesten3 i kremu canesten 3 u trodnevnom liječenju. Poslije toga mi je bilo dobro. Međutim sada mi se ponovo javlja taj isti problem. Imam povremeno svrab na ulazu u rodnicu crvenilo i blago je otečen taj dio. Na tom mjestu imam šav od poroda pa je ta strana više otečena a takođe osjećam da mi je šav koji je lijekar pravio pri porodu jače nadražen. Ne znam ima li ovo neke veze jer je porod bio 98 god ali na tim mjestima osjećam pojačanu iritaciju. Prije početka tog crvenila imala sam bijeli iscjedak koji nije smrdio. Sada ga nema ali je cijela regija upaljena i smeta mi dok stojim kao pritisak vrši na dole. Molim vas da me posavjetujete šta da radim trebam li ponovo ginekologu i kako da riješim ovaj problem. Unaprijed zahvalna puno pozdrava!

    Odgovoreno: 29. 10. 2012.
    • Poštovana,
      Verovatno imate hronicnu upalu grlica materice (cervicitis) koji treba adekvatno leciti, inace ranica na grluicu materice je posledica a ne uzrok.


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar