1. Pitanje broj: #107143

    Imam 31 god. Imala sam pre godinu dana cistu, da li su mi primolut nor i prosla je, uveli mi kotracepciju yazz, kao preventivu ponovnog javljanja ciste, ali evo je opet se javila, posle god. Dana. Da li da promenim kontracepciju, posto je yazz nisko-dozna pilula ili sta da radim? Molim vas za savet, posto moj ginekolog kaze da ne brinem, skoro svaka zena ima cistu, i da ce puci i nista da ne menjam. Jako brinem. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 29. 10. 2012.
    • Poštovana,
      U lecenju ciste postoje razlicite prakse. Ciste nastaju usled hormonskog poremecaja koji moze da ometa oplodnju ili zadrzavanje trudnoce. Kontraceptivnom terapijom zaustavlja se oplodnja ali se ne resava uzrok nastanka ciste.
      primulit nor se pokazao adekvatnijim izborom terapije u lecenju ciste od kontraceptivnih pilula.


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne.
      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar