1. Pitanje broj: #107068

    Postovani. . Imam 33 godine i zelela bih bebu. . I nije da nisam pokusavala. . , ali eto. Do pre tri godine nikada nisam imala nikakvih zdravstvenih problema. Onda mi je ustanovljen psorijasticni artritis i trosila sam metoject i humira ijekcije. U jednom od poslednjih pregleda kod ginekologa, doktorka je primetila da su jujovodi malo usporeni. . Izgleda, rekla je ali nije sigurna. . Iskreno, bojim se da je tako nesto u pitanju, jer nijednom nisam imala nezeljenu trudnocu, ne trosim bebi pilule, menstruacije nikada nisu bile bolne i traju 3-4 dana. . Ukoliko imate neki savet za mene, izuzev detaljnog pregleda kod ginekologa sa namjerom utvrdjivanja mogucnosti graviditeta ili tako nest, molim vas za savet. Pozdrav!

    Odgovoreno: 29. 10. 2012.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da uradite:

      1. Proveru hormonskog statusa (fsh, lh, prolaktin, estradiol, progesteron i testosteron 7-og, 14-og i 21-og dana cklusa)

      2. Kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima

      3. Smetnje koje se mogu javiti u prohodnosti jajovoda ne uticu na oplodnju ali uticu na to da li ce trudnoca biti van matericna ili ne. Da bi ste proverili prohodnost jajovoda uradite hsg.

      4. Sto se tice partnera, neka uradi spermokulturu i spermogram


      Pozdrav

Ostavite komentar