1. Pitanje broj: #107001

  Postovani, godinu dana sam bila uposlena u firmi koja cak ni na temperaturi od -25c nije imala grijanje, te sam kako mi se cini od brojnih smrzavanja razvila preosjetljivost na jajnike. Naime, cim mi je malo hladno po stomaku ili nogama, jajnici me jako zabole, nekada mi cak bol ide u noge. Odnosi su takodjer vrlo bolni. To se desava vec zadnjih pola godine. Nedavno sam shodno savjetu ginekologa-rodice iz inostranstva, uradila test na klamidiju, nalaze ureaplasma, mycoplasma, cervikalnog brisa i vaginalnog iscjetka, i svi nalazi su odlicni, nista nije izolovano. Ultrazvuk nisam radila vec dvije godine, receno je da ne trebam s obzirom da su pomenuti nalazi odlicni. A mene jajnici i dalje vrlo cesto bole, pretpostavljam da sam razvila hronicne upale jajnika. U jednom periodu, nakon vadjenja nalaza, sam toliko cesto imala bolove da sam na svoju ruku (a uz konsultacije sa rodicom/ginekologom) kupila antibiotik ciprofloksacin i metronidazol 400, te sam pila tu terapiju 7 dana, medjutim nikakvo poboljsanje se nije desilo. Moja pitanja bi glasila: 1. Da li je moguce da imam upale a da su mi nalazi odlicni? 2. Ako ovo nisu upale, sta je onda u pitanju? 3. Ako jesu upale, kako ih ustanoviti, trebam li otici na ultrazvuk, hoce li tako dr. Moci ustanoviti upalu? 4. S obzirom da me jajnici bole par dana, i onda se bol smiri do narednog puta kada mi je hladno, hoce li upala moci biti ustanovljena putem ultrazvuka ako posjetim dr. U tim danima kada me jajnici ne bole? 5. Sto biste mi vi savjetovali, koje korake da poduzmem? Unaprijed hvala i cijenim vasu pomoc i strpljenje! Lijep pozdrav, eni

  Odgovoreno: 24. 10. 2012.
  • Poštovana,
   Verovatno je u pitanju upala, i ako su nalazi na klamidiju, ureaplasma, mycoplasma uredu, ali verovatno da je cervikalni i vaginalni brisevi nisu uredi, proveriti da li su pojacani neotrofili i dali imate znake cervicitisa i colpitisa.
   na uz se ne vidi upala. Ponovite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.
   mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija aras
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com


   Pozdrav

Ostavite komentar