1. Pitanje broj: #106987

    Postovani, zovem se anita blagojevic, imam 19. Godina i zivim u majdanpeku. 17-og avgusta mi je bila poslednja menstruacija, a pre dve nedelje su mi potvrdili normalnu trudnocu i od tada idem redovno na kontrole. Pre dve nedelje otisla sam ko jednopg od lekara u bolnici, i rekao mi je da jesam trudna i da je plod u najboljem redu, i da se pri tom javim naredne nedelje kod doktorke u domu zdravlja radi daljeg pracenja nrmalne trudnoce. Tako sam i uradila. Prosle nedelje u cetvrtak javila sam se doktorki koja mi je rekla da je plod u redu, i da slabi bolovi koje sam imala poticu od sirenja materice i da je to normalno. Dala mi je da pored folne kiseline pijem i utrogestan, za koga sam kasnije saznala u prospektu da je za odrzavanje trudnoce. Dala mi je i silne upute za urinokulturu, hiv, uz, briseve, itd. Medjutim juce kad sam otisla kod nje na eho rekla mi je velicina mog deteta ne odgovara njegovoj starosnoj dobi (odgovara plodu od sedam nedelja, da ne cujesrcane tonove i da je plod stradao pre oko dve nedelje, a ona mi u cetvrtak rece da je sve u redu. Otisla sam odmah nakon toga kod nacelnika ginekologije koji mi je zakazao reviziju materice za jutros. Nije mi jasno kako moze da dodje do pobacaja, a da ja nemam nikakve simptome, ni bolove, ni krvarenje, nista nista nista? Posto mi njihova misljenja nisu bila pouzdana, znajuci koliko propusta imaju u svom radu, i poznavajuci svoje telo, otisla sam sinoc kod nacelnika ginekologije u kladovu koji mi je rekao da po njemu nema jos potrebe za revizijom, da bi po njemu trebalo da se prati trudnoca, da se srcani tonovi ne cuju zato sto sam i ja sitne gradje, i da dete mozda stvarno ima 7 nedelja, jer zacece moze da se desi i do 15 dana posle menstruacije sto taman pokriva onih dve nedelje. . . Htela bih da cujem vase msljenje o svemu ovome, posto zaista neznam vise sta da radim. Medicinski sam radnik i jasno mi je u kojoj sam situaciji, ali ne bih da ugrozim ni zivot mog deteta, a ni svoj zivot. . . Molim vas odgovorite mi. . . Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 24. 10. 2012.
    • Poštovana,
      Vise se slazem sa kolegom iz kladova,. Sacekajte do 10 nedelja trudnoce dok plod se razvija, ukoliko nemate simptome pobacaja ili drugo smetnje nastavitite sa uzimanjem utrogestan 2x1, vit e (tocopherol) 2x1
      vit b complex 2x1,.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #106987

    • Dr Rami Aburas 26. 10. 2012.

      Znaci da je endometrijum manje reagovao na hormone, ali u vasem slucaju onda tesko ostati u drugom stanju, a koliko je tanak endometrijum to je diskutabilno u zavisnost od strucnost gledanje, samo bez panike, nastavite teraoiju koju sam vam preporucio, mislim da ce sve biti uredu: )

Ostavite komentar