1. Pitanje broj: #106593

    Dobar dan, hela bih da se sa vama posavetujem u vezi urealazme, koja mi je pronadjena. Zbog jako bolni odnosa i povremenim probadanjem u predelu jajnika preporucili su mi da uradim test na polno prenosive bakterije, i to pcr metodu, jer se smatra najpouzdanijom i najdetaljnijom. Rezulatati su stigli, ureaplazma pozitivna, medjutim, kako kazu to je kvalitativna metoda i nema podataka o broju bakterija, isto tako na rezulatatima nema antibiograma. Ginekolog mi prepisuje, kako kaze, blazu terapiju u vidu vibramicina, hemomicin, medjutim, na moje pitanje da li je potrebno da i partner nesto pije odgovor je "ne". Mene zanima, da li je potrebno da se on testira, pa da na osnovu rezultata vidi sta dalje, ili da svakako pije terapiju? Isto tako, zanima me i koliko su ovi moji simptomi ozbiljni, jer ih doktor ne shvataju ozbiljno, a ja stvarno imam jake bolove tokom odnosa? Hvala unapred

    Odgovoreno: 23. 10. 2012.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da uradite obavezno kolposkopski pregled sa vaginalnim i cervikalnim brisevima jer najverovatnije imate upalu grlica materice (cervicitis) koji treba adekvatno leciti.
      . Ukoliko vas partner ima neke simptome, pozeljno je da uradi bris.


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar