1. Pitanje broj: #105774

    Postovani, molim vas za odgovor. Imam 29 godina, i od kad znam za sebe menstruacije su mi bile neredovne. Zbog toga sam na preporuku lekara pila hormonske tablete. Medjutim vec skoro godinu dana ne pijem hormone, i kao i obicno u pocetku dobijem ciklus relativno na vreme, a onda menstruacije postaje sve neredovnije i sve vise kasne. Kad sam posle 3 i po meseca konacno dobila menstruaciju treceg dana ciklusa sam radila hormone i dobila sledece rezultate> tsh 1, 76 (0, 41-4, 01) , lh<0, 2 (1, 7-13. 3) testosteron total 1, 16 (0, 32-1. 94) , prg 0, 6 (<2, 76) fsh 1, 7 (3, 5-12, 5) , e2 <50 (46-607) , prolaktin 177, 7 (102-496) . Moj ginekolog mi nije ni reci rekla, vec me uputila na endokrinologa, do kojeg nikako da dodjem. Molim vas za tumacenje, mnogo bi mi znacilo. Pozdrav

    Odgovoreno: 26. 09. 2012.

Komentari na pitanje: #105774

    • Dr Rami Aburas 25. 10. 2012.

      Urdite iste hormonske analize 14, 21 dan ciklusa, pa ce slika biti jasnije. Mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Ginekoloska ordinacija aras http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras dr rami aburas dobracina 6/1 tel. 2622832 064 1188264 ramiaburas@hotmail. Com

    • Videla sam i ja po granicama da su mi lh i fsh niski a estradiol na donjoj granici, umesto da bude visok kad su ova dva niska. Iščitavajući na netu našla sam da se lh i fsh normalizuju sami od sebe ako je uzrok privremenog disbalansa stres ili promena ishrane. Međutim mislim da to kod mene nije slučaj a i problem sa ciklusima imam oduvek, tako da je verovatno hroničnog karaktera. Uglavnom devojke imaju problem sa povećanim koncetracijama hormona, a meni je smanjen nivo lh i fsh kao da hipofiza ne radi dobro. Kako je moguće da lh i fsh budu ispod granica a e2 na donjoj granici? Mislim da je nalaz prilično čudan, da li ste imali slične slučajeve?

Ostavite komentar