1. Pitanje broj: #105613

    Postovani, jako sam zabrinuta, imam 22 godine i zelim da ostanem trudna, otisla sam kod ginekologa i rekla mi je misli da imam cistu, li nije sigurna da je cista i kakvog e sadrzaja, imala sam upalu jajnika i jos upalu sluzokoze. Dijagnoza je bila dextroflexio uteri, adnexoparametritis chr i sin cum ovarii cystica bil, cystis ovarii sin obs endometrosis, cervicitis chr-aw epithel, mycropapyllomatosis vulvae, vulvovaginitis acuta. Popila sam terapiju ccedax tableta i vaginalete neopenotran i tanum rosa ispiranje, posle mi je bio gotov papa test bio je uredu i dal mi je da pijem klindamicin 600. To sam sve popila i bila na ltra zvuku kod krugog ginekologa, samo na ultra zvuku i rekla mi je da nema vise te ciste, ali da su mi uvecani jajnici 3, 5 sm i 4 sm, a da mi se je jedan jako blizu materici. Pitala sam jeda li smijem da radim na prinovi, rekla je samo naprijed, pa ako ne ostajem trudna radicemo sve testove. Molim vas da me posavjetujem sta da radim, jako sam zbunjena i zabrinuta. Da li da opet radim nlaze ili da radim na prinovi. Sve nalaze moram da placam, a finansijski ne stoji bas najbolje. Hvala i pozdrav

    Odgovoreno: 24. 09. 2012.
    • Poštovana,
      Iz ovoga sto ste napisali vidi se da imate dva problema;

      1. Upalu grlica materice i njene posledice koje treba adekvatno leciti
      2. Problem hormonskog poremecaja (zbog cega su i nastale ciste) koji treba ispitivati i adekvatno leciti.


      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #105613

    • Dr Rami Aburas 14. 11. 2012.

      Obavezno kolposkopski pregled sto pre sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, jer adnexoparametritis chr bill. Posledica upala grlica materice (cervicitis) .

    • Dr Rami Aburas 14. 11. 2012.

      Zato sam vam rekao obavezno kolposkopski pregled sto pre sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, jer adnexoparametritis chr bill. Posledica upala grlica materice (cervicitis) .

    • Imam veliki problem imam 40 godina i na svakih 10 dana dobivam menstruaciju, pored toga na odnose ne smem ni da pomislim jel su jako bolni. Letos sam lezala u bolnici i postavili su mi dijagnozu adnexoparametritis chr bill. Medjutim ja ipak sumnjam da je samo to u pitanju jel ne mogu vise da izdrzim i bolove kada dobijam i obilne menstruacije, koje su kao sto rekoh na svakih 10 dana, jel kad zakazem pregled kod svoje doktorke ona odbija da me pregleda jer krvarim. Molim vas pomozite mi.

Ostavite komentar