1. Pitanje broj: #105546

  Pozdrav, bila sam kod ginekologa i rekla mi je da imam upalu grlica materice, a na grlicu imam gnojne cepice. Koji su uzroci toga i da li je to mnogo opasno? Pijem antibiotike i koristim vaginalete. Ukoliko ne prodje upala i ne povuku se gnojni cepici sta treba da radim? Hvala unapred

  Odgovoreno: 24. 09. 2012.
  • Poštovana,
   Cervicitis je jedno od najčešćih oboljenja genitalnih organa žene. On kod većine žena ne daje nikakve subjektivne tegobe. Baš iz ova dva razloga cervicitis-u se ne pridaje dovoljna pažnja, što je veoma pogrešno zbog posledica do kojih može da dovede. On je latentno žarište infekcije, izaziva pojačanu sekreciju, dovodi do deformacije grlića materice. Često praćen ektopijom, pojavom retencionih cisti (ovulae nabothi) , polipoznim izraštajima i povećava mogućnost za razvoj patoloških promena i karcinoma grlića materice.

   ovo oboljenje je često hronično, dugo se leči i često recidivira. Do njega dolazi ascendentnom infekcijom iz vagine, često preko rascepa grlića koji su uglavnom posledica porođaja. Gnojavi cervikalni sekret deluje patološki u svim pravcima: prema gore (endometritis - salpingitis - pelveoperitonitis) , u stranu - ređe (parametritis) , na dole (colpitis) . Dijagnostifikovanje ovog oboljenja može da se izvrši kada se uradi kolposkopski pregled, razmaz na uzročnika i citološki pregled. Ne treba raditi nikakav ginekološki pregled bez tih pregleda.

   mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija aras
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com


   Pozdrav

Ostavite komentar