1. Pitanje broj: #105516

  Zeleci da ostanem u drugom stanju posetila sam ginekologa, prvenstveno sto mi je menzis izostajao i pocela sam da uvidjam neke promene, ali na vaginalonom ultrazvuku se ispostvilo da nisam trudna i da imam policisticne jajnike. Sledeci korak je bio analiza hormona fsh, lh, prolaktin, i sa tim je bilo sve u redu. Zatim sam odradila bris vagine, cerviksa, chlamidia trachomatis, mycroplasma/ureaplasma, gde se ispostavilo da u vagini i cerviksu imam escherichia coli u velikom broju. Dobila sam terapiju panklav 2x i vaginalete macmiror, s cim sam imala problem tj. Proliv, nisam mogla da jedem i bas me je namucilo dok sam zavrsila sa terapijom. Otisla sam na kontrolu i opet uradila bris vagine i cerviksa da bi mi se sada u nalazu pojavila opet eschrichia coli i u cerviksu u vecem broju, a u vagini takodje u vecem broju, i jos candida albicans u vecem broju u brisu cerviksa i u velikom broju u brisu vagine. I opet cu dobiti da trosim neke lekove, ali da li postoji mogucnos da doktor vrsi dalje analize pored ovih bakterija kako bi se ustanovilo sta je problem i uzrok toga sto ne mogu da ostanem trudna. Muz je uradio spermogram i kod njega je sve u redu. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 19. 09. 2012.
  • Poštovana,
   Kada se radi hormonski status onda treba uraditi pored fsh, lh, i prolantina jos i estradiol i progestreon (7-og, 14-og i 21-og dana ciklusa) da bi se moglo tacno odrediti gde je poremecaj i da bi ste dobili adekvatnu terapiju. Treba uraditi kolposkopski pregled jer verovatno imate zarista i najverovatnije se radi o hronicnoj upali grlica materice-cervicitis chronica.


   mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija aras
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com

   Pozdrav

Ostavite komentar