1. Pitanje broj: #105188

    Poštovani, pokušavam ostati trudna već 10 meseci. Imam 30 godina, moj verenik, a muž za 5 dana ima 42 godine. On nema dece, nemam ni ja njegova spermokultura je u redu, treba da radi i spermogram. Ja imam normalne menstruacije ceo život na 26-28 dana, kako kad. Vaginalni uz rađen više puta ove godine sve je u redu sem malog endometriume u vreme ovulacije tačnije 13-og dana ciklusa endometrijum je 6, 3 mm. O podataka imam još i ovo: uterus u avf, dim 39x29 mm. Desni jajnik 29x18 mm i levi 34x24. Douglas prazan. Takođe radila sam i hormone drugod dana ciklusa: hs ths 2, 23 ref. Vrednost 0, 4-4, 0 fsh 6, 32 ref. Vrednost: folkularna f. 2, 8-11, 3 ovulatorna f. 5, 6-21, 0 lutealna f. 1, 2-9, 0 postmeno f. 21, 7-153 th kontracept do 4, 9 lh 8, 79 folkularna f. 1, 1-11, 6 ovulatorna f. 17-77 lutealna f. 1, 0-14, 7 postmeno f. 11, 3-39, 8 th kontracept do 8, 0 prolaktin 267, 0 40, 0-530, 0 estradiol 52, 2 folkularna f. Do 160 ovulatorna f. 34-400 lutealna f. 27-246 postmeno bez th do 30 postmeno sa th do 9 th kontracept do 120 anti mullerian hormon 0, 95 0, 5-5, 3 zanima da li su ovi nalazi hormona u redu i ako nisu da li i kako mogu da ih poboljšam. Mislim i na konvencionalnu i alternativnu medicinu (čajevi i sl.) ono što mene najviše interesuje je da li ću ja uskoro moći da zatrudnim?

    Odgovoreno: 10. 09. 2012.

Komentari na pitanje: #105188

    • Dr Rami Aburas 26. 10. 2012.

      Proverite rezultati sa refrentnim rezultati, kada ste uradi hormosku analizu u prvu, drugu, ili trecu faza, za sad mislim da vam prolactin visok ili na gornjoj granici. Hormoske analize treaba uraditi 7, 14, 21 dan ciklusa, da se odredilo gde je problem. Mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Ginekoloska ordinacija aras http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras dr rami aburas dobracina 6/1 tel. 2622832 064 1188264 ramiaburas@hotmail. Com

    • Dr Rami Aburas 26. 10. 2012.

      Mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Ginekoloska ordinacija aras http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras dr rami aburas dobracina 6/1 tel. 2622832 064 1188264 ramiaburas@hotmail. Com

    • JOVANA MLADENOVIC 25. 10. 2012.

      Evo ove analize sam radila. . . Hormoni su upitanju. . . T3 1, 7. . . T4 112, 0. . . Tsh 3, 78. . . Prolaktin 480. . . Fsh 7, 4. . . Lh 7, 7. . . Estradiol 32, 7. . . Progesteron 4, 7. . . Testosteron 1, 3. . . A rezultati spermograma su. . . Zapremina ejakulatau ccm 2 vreme razdvajanja 14minuta viskozitet dobar, ph vrednost 7, 5. . . Normakineza 60 posto hipokineza30 posto akineza 10 posto. . . . Broj u 1ccm 66145300 i u celom ejakulatu 132290600. . . Broj spermograma. . Metoda bojenja papanicolaou normalne forme 72 posto pataloska forma, glava 18, vrat 7, rep 3 posto. . . To suti rezultati. . . Dali je sve uredu

    • JOVANA MLADENOVIC 25. 10. 2012.

      Ja sam u braku vec 3 godine, , , , radili smo i ja i muz sve analize i sve je u najboljem redu. . Ja imam 22 godine amuz 26,. . . Zaista zelimo bebicu. . . Ne razumem zasto se nista ne desava. . . Molim vas da mi kazete dal postoje neki lekovi koji ubrzavaju trudnocu. . . A koja nisu stetna za zdravlje. . . . Hvala unapred

Ostavite komentar