1. Pitanje broj: #104628

    Postovani doktore, bila bih vam od srca zahvalna na savetu. Naime, moje dugodisnje redovne mentruacije su se prosle godine naglo promenile i pocele da traju po svega 2 dana uz jake bolove i da budu neredovne. U junu ove godine je bila poslednja normalna i nije cak ni normalno izgledala ali sam zanemarila. Iz razloga ne cuvanja najbolje sa svojim partnerom, uradila sam test koji je pokazao trudnocu. Nedelju dana kasnije sam imala cudan odliv. Citala sam da se desava, a kako je trajalo samo jedan dan, mislila sam da je to to. Medjutim neko vreme kasnije to se ponovilo. Zgrusana krv je prosto izlazila iz mene ceo dan i opet prestala. Moja je verovatno greska bila da nisam odreagovala jer sam zaista bila preplasena. Malo kasnije sam se javila doktoru (3-4 nedelje kasnije od drugog krvarenja) , i tada mi je beta hcg bila negativna. Doktor je po svemu zakljucio spontani u ranoj trudnoci stim da ja jos uvek nisam dobila mentruaciju. Jos nesto. Prilikom pregleda, nadjeno mi je da mi je uterus arcuatus, levi jajnik osetljiv na dodir i jako nisko spusten dole ali normalne velicine, dok je desni neoseetljiv na dodir ali je velicine 58x32mm. Koje je vase vidjenje ovoga sto mi je receno, koje su komplikacije ovakve materice, jajnika, od cega je mogao da bude spontani i ima li resenja? Svesna sam da je potrebno jos dosta pregleda, ali bi mi vas savet znacio. Da napomenem jos da je test na hlamidiju negativan, da mi je crp 1, 2, krvna slika manje vise u redu sem sto mi je obelezeno da je neutrofilni granulociti prelaze ref. Vrednost i iznose 72, 7. Najlepse vam hvala na vasem vremenu i nadam se brzom odgovoru jer priznajem da jesam malo preplasena jer nikad nikakav ginekoloski problem nisam imala za 24 godine koliko imam, a najmanje par puta godisnje odem na redovan pregled. Jos jednom hvala i pozdrav!

    Odgovoreno: 29. 08. 2012.
    • Poštovana,
      Verovatno imate cistican desni jajnik, a verovatno imate i hormoski poremecaj, zato je doslo do spontanog, a izgleda da imate i upalu grlica materice. Zato:
      treba uraditi ceo hormonski status 7, 14 21 dan ciklusa.
      colposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javite ili dodjete na konsultacije koji su besplatne. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sjatu.

      ginekoloska ordinacija aras
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264

      Pozdrav

Ostavite komentar