1. Pitanje broj: #35271

    Poštovani,
    Dal je moguće da žena zatrudni tokom neplodnih dana?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 04. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Vaše pitanje je prilično kompleksno, te bih Vam ja postavio kontra pitanje. Kako znate kada su Vam neplodni dani?? Metoda planiranja porodice plodnim i neplodnim danima je od strane svetske zdravstvene organizacije napuštena, jer se pokazala prilično nepouzdanom. Uz praćenje rasta folikula, njegovog prskanja i izbacivanja jajne ćelije Vam je laka i potpuno sigurna metoda da bi ste ustanovili kada su Vam plodni dani u tom ciklusu koji pratite. Ali čak i na taj način određivanje tačnog dana ovulacije, Vam ne garantuje da će i u narednom ciklusu baš tog dana ciklusa da se desi ovulacija. Drugim rečima, ne možete ostati trudni u periodu kada su Vam "neplodni dani", ali vi ne možete sa sigurnošću znati kada je to.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #35271

    • Zdravo. Zanima me da li moze doci do trudnoće 7 dana pre menstruacije,s tim da je decko 2 puta svršio u meni? Hvala unapred.

    • Postovanje moje. Interesuje me sledece- imam 22 godine, sa voema tacnim i redovnim ciklusom. Pet dana pre menstruacije sam imala seksualni odnos. Odnos je bio sa kondomom. Ali, kondom se u neko doba izvukao malo, tj. Ostao je u meni. Kondom nije pukao, ali je bilo dosta semene tecnosti na usni vagine. Sada mene interesuje, uz shvatanje da sam samo uspanicena bez problema, da li postoji mogucnost trudnoce, iako su dani, po pravilu neplodni, iako je bilo kondoma. . Ali dosta sperme na povrsini?? Hvala unapred.

    • Jedan dan posle menstruacije imala sam odnose i decko je svrsio u mene. . . Da li postoji mogucnost da cu zatrudneti. . . . Molim vas odg mnogo se brinem.

Ostavite komentar