1. Pitanje broj: #7654

    Imam 32god.3mjes posle prvog porodj.2004 laktacija spontano prestala usled stresa zbog iznenadne oceve smrti//2mastitisa lijeve dojke u razmaku7,8 mjes//pojava apscesa R=0,5cm pre 1,5god i R=3cm pre 3mjes.Posle 2.porodj.05jan08 uzimala sam bromokriptin jer nisam htjela da dojim,ali bez rezult.jer se mlijeko i dalje po malo luci.Nalaz prolaktina,ft4,tsh OK/UZ dojki b/o. Svakih15dana otvara se rupica iz koje curi gnoj i sukrvica ciji dio ja uspijem da istisnem kroz bradavicu.Kriticno mjesto je na lijevoj dojci sa desne str. bradavice gde se palpira cvor vel.2 ljesnika.Bradavica se uvukla.Menstruacija izostala,a zadnja je bila 30.apr;trudnoca iskljucena.Ciklus poceo sa 12god,uredan na28,29dana.Obe trudnoce i porodjaji protekli u najboljem redu.Niko od ljekara sa kojima sam stupala u kontakt povodom ovog problema mi nije nista konkretno rekao,cak nemam ni dijagnozu osim mastitisa,a ipak smatram da je ovo malo veci problem,pa Vas molim da me detaljno informisete,koliko je to moguce na osnovu podataka koje sam Vam iznela,sta se to desava sa mojom dojkom i sta dalje da preduzmem.Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 12. 07. 2008.
    • Pa imate apsces koji se delimicno drenira a da bi to bilo potpuno- obratite se hirurgu da Vam napravi iciziju- otvori i ocisti zariste i bice sve u redu. Proverite nivo prolaktina (opet), jer izostanak ciklusa je najverovatnije uslovljen povisenim nivoom istog. Ako ne pomogne Bromergon a nema razloga za to (samo treba duze da se pije) mozete u inostranstvu nabaviti lek Dostinex- za prestanak lucenja mleka.

Komentari na pitanje: #7654

    • Moja drugarica ima cvor na gradu veliki koliko orah sada treba da ga snima ima 36 godina i je jako isplasena nezna sta je misli da je rak koi se ne leci molimvas recite mi sta uopste je to velicina koliko jedan orah tako joj je rekao doktor na dodiru samo zanima me jeli to preopasno ili nije i koi su simptomi tog raka opasnog

Ostavite komentar