1. Pitanje broj: #6074

    Postovani doktore, na redovnom ginekoloskom pregledu i ultrazvuku ustanovljena mi je dijagnoza na levom jajniku folikularna cista velicine 57*50 napetih zidova.doktor mi je rekao da je to bezopasna cista i nije mi dao nikakvu terapiju.posle 1 mesec ona je ostala iste velicine.na moj zahtev sam uradila cea i ca 125 i rezultati su sledeci cea- 1.8, a ca-125 je bio 16.3 posle 2 meseca sam otisla ponovo na kontrolu i rekla mi je da se cista uvelicala i njene dimenzije su 67.9*57.i dalje mi ne daje nikakve preporuke samo kontrolu,da radimo na trudnoci i to je sve. otisla sam kod drugog ginekologa i on mi je napisao sledece uterus polozaj avf uterus dimenzije LO 73 mm, AP 41 mm, TR 47mm opis uterusa bez patoloskog nalaza cavum uteri prazan endometrijum debljine 8.20 levi jajnik 80*55 anehogena cisticna 73*50,jasno ogranicena ,deblje kapsule desni jajnik 40*32 dominantni folikul 16.6*15.9 cavum douglasi prisutna tecnost u douglasu dijagnoza cystis ovarii lat sin terapija tablete primolut nor 2*1 20 dana,ukoliko se cisticna formacija ne redukuje indikovan operativni laparaskopski tretman otisla sam i kod treceg ginekologa i to sve u roku od 5 dana jer vise nemam iskreno poverenje i on je napisao sledece uterus u AVF jasno ogranicen,dimenzije 55*52*46,kavum prazan,retrouterino levo tumefakt dimenzija 58*51mm,nesto solidnije gradje.desna adneksa b.o. on kaze da ne veruje da je to vodena cista,jer je velika vec neka druga mozda sa sadrzajem gnoja ili neke guste tecnosti i predlozio je laparaskopsku operaciju bez bilo kakvih pokusaja sa tabletama inace ja imam 29 godina,nisam do sada radjala i planirali smo da radimo na bebi ,ali posle ovoga ne smem jer sam uplasena.niko od mojih nikada nije imao probleme sa trudnocom inace dobila sam u svojoj 13 god. menstruaciju i one su uvek do sada bile redovne na 27-28 dana,malo bolne ali nista strasno,cista mi uopste ne smeta i ne pravi nikakve probleme. radila sam klasicne analize krvi i urina i sve je ok molim vas za vase misljenje. unapred zahvalna

    Odgovoreno: 01. 06. 2008.

Ostavite komentar