1. Pitanje broj: #5737

    Radila sam loop ,posle cetri mes.otisla sam na kontrolu. Postoji krvarenje posle s.odnosa ili gin.pregleda? Unapred hvala!

    Odgovoreno: 22. 05. 2008.
    • Ne razumem pitanje- ako postoji krvavljenje posle odnosa i pregleda obratite se ginekologu koji Vam je radio Loop. Pretpostavljam da je tada uradjena i H-P verificija skinutog dela- ako je to benigno- uradite "spaljivanje" povrsine grlica (dijatermokoagulacijom) ili laser vaporizaciju- time cete eliminisati kontaktno krvavljenje.

Komentari na pitanje: #5737

    • Zdravo! Volela bih da cujem vase misljenje. . . Odradjena mi je loop biopsija pvu zboh mozaika, kao i laserska abrazija kondiloma 23. 03. 2012 u opstoj anesteziji. Pcr hpv genotipizacijom je izolovan tip 10. Odradjena mi je u bg-u, u privatnoj klinici. Inace zivim u malom gradu udaljenom 300km od bg-a, gde nisam imala mogucnosti da odradim tu vrstu intervencije. Sve je proteklo u najboljem redu, prepisano mi je pranje mlakom vodom nakon svakog´ uriniranja, acidi borici sterili 3% i koriscenje fibrolan masti spolja i intravag. , ne duboko. Kada je stigao ph nalaz dr. Mi je rekla da krenem sa koriscenjem masti uz pomoc amplifikatora, duboko u vaginu sve do menzisa, uvece. Da bi mi se nakon 2-og korisenja javilo krvarenje, koje je u pocetku bilo malo i retko, a sada sve cesce i krv je sveza (ocigledno zleda prilikom koriscenja) . Odmah sam nazvala dr. Ona mi je rekla da prestanem sa koriscenjem masti sa amplif. 2-3dana dok krvarenje ne prestane. Krvarenje ne prestaje vec 5dana, cak sta vise sada je sve cesce i obilnije nego prva 2dana. Ocekujem menzis za 2-3dana, sto me jos vise zabrinjava, jer se pitam da li mogu da mi se jave dodatne komplikacije zbog toga-infekcija, i da li bi bilo pozeljno da odradim lasersku vaporizaciju ili sl. Pre ciklusa, ne bi li se krvarenje zaustavilo. Dr. Nisam mogla da kontaktiram zadnjih 2dana, pa pisem vama jer sam bas zabrinuta. . . Unapred zahvalna na odgovoru.

Ostavite komentar