1. Pitanje broj: #4627

    Postovani, ne znam ni odakle bih krenula. Od kada znam za sebe imam pojacan sekret, belicaste boje koji je vise puta kontrolisan (brisevi, papa test) i svi rezultati su bili ok. Objasnjenje lekara je da je sve ok ali da moj organizam pravi vise sekreta i da vremenom on moze da prouzrokuje probleme...ako sam dobro shvatila pojavu ranica. Koristila sam po njihovom savetu vaginalne tablete ali bi one regulisale stanje samo u kratko  vremenskom periodu, nakon kojeg bi sve bilo po starom. Ono sto me takodje brine i stavlja me u neprijatnu situaciju je i to da pri seksualnom odnosu se takodje pojavljuje vise sekreta, puno vise nego sto bi trebalo...providnog, bez mirisa i koji ne izaziva bilo kakvo peckanje ni bol...samo sto ga ima jako puno. Da li postoji bilo kakvo objasnjenje za to i bilo kakvo resenje problema. Ne znam koliko je bitno da naglasim da sam se sportom bavila ceo zivot, kao i da sam bila podvrgnuta 5 puta pod totalne anestezije, ali imam normalnu tezinu i odlicnu krvnu sliku....Molim Vas da mi oprostite sto sam verovatno preopsirna i oduzela Vam puno vremena.

    Odgovoreno: 25. 04. 2008.
    • Vaginalni fluor (sekret) potice najvecim delom od lucenja Bartolinijevih zlezdi (vlaze ulaz vagine) i cervikalnih zlezdi (iz grlica), kao i prolaskom -transudacijom kroz zidove vagine. U Vasem slucaju trebalo bi obratiti paznju na prisustvo infekcije (to su svi predlozili, ali mora se ponoviti), i na grlic- njegovu velicinu (moguce je da je hipertrofican, da ima ektopiju ["ranicu"]  i da tu lezi uzrok  Vasih problema koji se moze
      lako resiti . Takodje treba uraditi UZ i proveriti stanje jajovoda (moguc hidrops tuba). Savetujem da duze vreme pijete Laktogin tbl (po uputstvu).Popricajte o ovome sa ginekologom koji Vas prati.

Ostavite komentar