1. Pitanje broj: #17854

    Poštovani,
    Imam 32 god. i u braku sam 3 godina i još uvek nemam dece. Imam povećan nivo prolaktina, sa 34 sam ga spustila na 27, imam neredovan menstrualni ciklus, svi ostali hormoni su mi u redu, još uvek nisam rađala decu, radila sam i HSG rezultati su odlični .
    Zanima me da li mogu nekim prirodnim lekovima ili ishranom da snizim nivo prolaktina pošto ne podnosim dobro bromakriptin koji mi je prepisan. Htela bih i da napomenem da sam radila folikulometriju koja je pokazala da ovulacije ne izostaju. Takođe bih Vas molila da mi preporučite neku dobru kliniku za lečenje steriliteta gde bih mogla za jedan dan da uradim sve potrebne pretrage. (uradila sam već sve briseve, hormone, HSG i do sada se prolaktin pokazao kao jedini problem). Moram da napomenem i da sam pomalo anksiozna i da sam stalno pod stresom.
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Pročitajte na sajtu tekst o sterilitetu u braku, tu su dati protokoli za ispitivanje i lečenje. Ako je sve uradjeno kako treba, a jedini problem je prolaktin, mada ne razumem kako, kad je to na donjoj granici gornja je preko 800 ?? Onda je problem negde drugde [spermogram?]. Postoje i drugi lekovi za lečenje {dostinex npr]. Vi ste sve uradili- na redu je sada inseminacija, a zatim vantelesna oplodnja. Pošto ne znam odakle ste ne mogu Vam dati savet kome da se obratite- možda je najbolje da natenane popričate sa ginekologom koji Vas vodi i da Vas on usmeri na dalji tretman. Pozdrav.

Komentari na pitanje: #17854

    • Poštovani, da li se preporucuje inseminacija imam problem sa prolaktinom koji je 3000, a granica je 500? Pijem dostinex jednom nedeljno.

Ostavite komentar