1. Pitanje broj: #5165

    Ustanovljen mi je sindrom policisticnih jajnika pre vise god.sada imam 27god od terapije sam uzimala Dianu 35,Logest,Janin...nista od tih lekova nije dalo bitnije promene.Vise od god.dana ne uzimam nikavu terapiju,menstruacije mi traju 2 dana i to nije krvarenje nego vise kao neki braon sekret,kada imam ispitni rok tada uopse nemam menstr.U zadnjih 6/7 meseci sam se ugojila preko 15kg,bavim se sportom i hranim se zdravo,sve to prati pojacana maljavost na licu.hormonski testovi na FSH,LH,progesteron,estrogen,prolaktin,testosteron su bili u granicama normalae,radjeni pre 4 mes.Papa nikolau test radjen pre god.dana je bio 2/3 A ,na sve ovo ja planiram da ostanem u drugom stanju u skorije vreme,sta mi vi preporucujete,da li da posetim endokrinologa? Unapred hvala!!

    Odgovoreno: 08. 05. 2008.
    • Potrebno je da posetite endokrinologa - da Vam se uradi oralni glukozo-tolerans-test i insulinska rezistencija- da bi se znalo na koji nacin da se kod Vas indukuje ovulacija- Klomifenom, Metforminom ili
      kombinacijom ovih lekova. Obavezno uz konsultaciju endokrinologa morate se obratiti ginekologu koji se bavi ili endokrinologijom ili sterilitetom kako bi pravilno pristupio problemu koji imate. Ono sto meni nije jasno je PApa 2/3- to ne postoji- ponovite kolposkopiju i PA nalaz.

Ostavite komentar