1. Pitanje broj: #4716

    Postovani doktore, imam jedan problem koji se javlja s vremena na vreme. Imala sam vise puta vaginalne gljivice koje sam uspesno izlecila i nadam se da se vise nece javljati. Samo ne znam da li ovaj problem ima neke veze sa tim. Imam dugu vezu ali nekada nemamo odnose po 2-3 nedelje, nakon te pauze kada vodimo ljubav meni se cesto javlja blagi bol na zavrsetku usmina prema cmaru. Sutradan to je blago nateceno i pecka i izgleda kao da mi je ispucala sluzokoza. Molim vas kako da resim taj problem da se u buduce ne desava?Hvala unapred.

    Odgovoreno: 29. 04. 2008.
    • Gljivica se necete resiti za stalno to je sigurno- procitajte o tome na ovom sajtu u tekstu Vaginalna kandidijaza nocna mora zena. Sto se tice  ovog drugog problema prvo resenje je da imate cesce odnose, drugo da perineum pre odnosa (posle duge pauze) namazete kantarionovim uljem i da taj deo posle
      odnosa namzete kremom Mac-Miror-Complex. Kada pravite duze pauze dva puta nedeljno taj deo namazite kremom Ovestin i ponekad kantarionovim uljem (poboljsanje epitelizacije).

Ostavite komentar