1. Pitanje broj: #16918

    Poštovana,
    imam 45 god. Uradjen mi je rentgen karlice, kukova i dijagnoza: coxarthrosis. incip.bill.
    Molim Vas da mi protumačite ovu dijagnozu i da mi date neke savete u vezi nje, kako se leči, itd. Unapred hvala

    Odgovoreno: 13. 12. 2008.
    • Koksartroza je degenerativna reumatska bolest koja se manifestuje promenama na zglobu u smislu suženja zglobnog prostora i smanjenjem pokretljivosti, kao i bolovima. Bolest nije "opasna", ali može dati neprijatne tegobe. Potrebna je povremena fizikalna terapija (termo-grejanje zgloba, elektro, magnet i obavezno vežbe). Vežbe su jako važne za očuvanje obima pokreta u kuku. Ako imate jače bolove, možete uzimati i lekove iz grupe nesteroidnih antireumatika. Ako sa vežbama počnete na vreme (a to je upravo sada, jer je vaša koksartroza početna - incipijentna), nećete imati mnogo problema.

    • Pantic veroljub 30. 05. 2018.

      Postovani radio sam magnetnu kukova i kalice i postavljena dijagnoza je, coxarhosis bill. Incip. Moj doktor mi je rekao da trpim dok mogu i onda operacija kuka, nikakvu mi terapiju nije dao. A citam razne komentare da moze da pomognu fizikalne terapije i jos mnogo toga.

    • Molim Vas za tumačenje: Rtg ls dela diskus hernije l5 s1 rtg kukova. . Coxarthrosis lat. Sin

    • Dijagnoza rtg karlice i oba kuka je koksatrosis bill gr. Možete li mi reći kako lečiti i da li je to nešto opasno?

    • Molim vas da mi kazete sta da redim, imam 60 godina a dijagnoza mi je coxarthrosis bill, dispsasio cistica fiibrresa, bolovi su mi bili par godina u predjelu butne kosti a sada se bol, prosirio u predjelu kuka. Molim vas recite mi da li ima neki lijek pored fizikalne th. I da li je ovo opasno? Ili mozda neki gel ili kema? Unaprijed hvala?

Ostavite komentar