1. Pitanje broj: #15834

    Imam sina od 13 meseci. Po rodjenju utvrdjena je spina bifida. Na redovnim pregledima u Kliničkom centru sve je za sada uredu. Oko otvora nema crvenila, nema sekrecije. Na poslednjem pregledu upućeni smo kod fizijatra zbog blagog zabacivanja leve noge. Fizijatar je predložio rendgen i ultrazvuk. Neurogirug predlaže da se sve to prati i ponovna kontrola je za 3 meseca.
    Da li postoji neka povezanost izmedju spine bifide i zabacivanje nogice i gde mogu privatno izvršiti magnetnu rezonancu? Da li ima potrebe za rezonancom?
    Molim Vas pomozite.

    Odgovoreno: 25. 11. 2008.
    • Vrlo je važno o kojoj spini bifidi se radi i kako je ona dosad tretirana. Po Vašem opisu izgleda da je u pitanju okultni disrafizam, što je dobro jer tu nema ozbiljnog deficita. Zbog "zabacivanja" noge treba proveriti zglob kuka, pa se javite dečjem ortopedu. Ukoliko on to zahteva, uradite RTG ili magnetnu rezonancu.

Ostavite komentar