1. Pitanje broj: #14594

    Poštovana,
    2002 god sam imao povredu c3,c4,c5 vratnog dela kičme. U početku nepokretan, trenutno na podlakatnim štakama, prognoze su dobre i za dalju rehabilitaciju, aktivan sam dosta, šetam i radim vežbe redovno, počeo sam i teretanu da koristim od pre godinu i po dana.
    Zanima me, često mi treba energija i snaga za stvari i pokrete koje još ne mogu da uradim, ponekad mi je i apetit slabiji, visok sam oko 186cm, težak 72kg. Recite mi kreatin monohidrat, da li smem da koristim, hoće li mi pomoći za rehabilitaciju i je li moja težina u redu, s obzirom na visinu? Kome mogu da se obratim sa ovog sajta za neki plan zdrave jake ishrane koja bi mi eventualno isto pomogla?
    Hvala Vam unapred

    Odgovoreno: 09. 11. 2008.
    • Preterana telesna težina može da predstavlja "smetnju" u rehabilitaciji. Daleko lakše se kreću ljudi sa manjom telesnom masom. Međutim, vama s obzirom na visinu, izgleda da nedostaje neki kilogram. Ubacite u ishranu multivitaminske preparate, možda više proteina, posavetujte se sa nutricionistom (specijalista za higijenu ishrane), ali će vam ipak najviše pomoći vežbe u procesu rehabilitacije.

Ostavite komentar