1. Pitanje broj: #28348

    Poštovani,
    Poslao ovo pitanje, ali mi niste odgovorili. Šta mislite o korišćenju sagorevača masti, konkretno o animal cats-u? Do sada sam skinuo 18 kg, pa povratio 3, ostalo mi je da skinem još 10kg i sada sam počeo da koristim sagorevač. Inače idem u teretanu 5 puta nedeljno, a i posle treninga sa tegovima sam počeo da vozim biciklu, po 20 minuta.
    Hvala.

    Odgovoreno: 21. 05. 2009.
    • Poštovani,
      Čarobne tablete za mršavljenje poznate kao sagorevači masti? Isuviše lepo zvuči da bi bilo istinito. Zašto naše telo nagomilava masne naslage? Zato što unosimo više goriva kroz hranu nego što trošimo pa organizam pravi zalihe. Iz toga zaključujemo da treba smanjiti unos kalorija i povećati potrošnju kroz razne aktivnosti, a najbolje je i jedno i drugo. 20 minuta vožnje bicikla je malo za ozbiljnije sagorevanje. Savetujem 45 minuta ili duže dnevno.
      Evo citata iz članka koji sam objavio na ovom sajtu gde baš spominjem sagorevače masti:

      "Za kraj da dodirnem i mit čarobnih pilula kojima se od milošte tepa "sagorevači masti" ili na engleskom "Fat burner". Biću jasan. Te pilule ne funkcionišu. Zašto? Sve što jedemo ima za cilj da unese dovoljno kalorrija odnosno goriva za održavanje naših životnih funkcija i aktivnosti. Neutrošene kalorije unete kroz hranu se skladište u vidu masnih naslaga. Dakle masno tkivo možemo smatrati kao rezervni vid energije u organizmu. Više od 100 kilometra brzog hodanja je potrebno da bi se potrošio kilogram sala. Da li je moguće da jedna čarobna pilula sagori energiju hodanja od 100 i više kilometara? Nije. Svo to salo treba da bude iskorišćeno a neće samo od sebe da sagori."

      Eventualni brzi napredak sa čarobnim tabletama se ostvari kroz smanjenje apetita i gubljenje tečnosti i mišićne mase. Neki sagorevači stimulišu pokretljivost i izdržljivost organizma, ali samo privremeno. Nakon prestanka uzimanja dolazi do usporavanja.
      Pozdrav.

       

Komentari na pitanje: #28348

    • zeljko djikanovic 08. 03. 2010.

      Imam samo jednu napomenu sto se tice fat burnera. . Tacno je da animal cuts ne sagorijeva direktno masti iz tijela. . Nazalost ljudi su podlozni propagandi iz medija o magicnom skidanju masnih naslaga sa tijela. . Postoji samo jedan preparat, doduse zabranjen je od strane svjetske zdravstvene organizacije kada je od posledice konzumacije ovog preparata jedan atleticar na olimpijadi dozivio infarkt. . Medjutim, preparat nije direktno kriv za njegovu smrt, vec zloupotreba u vidu uzimanja prekomjernih doza. . Obdukcijom je utvrdjeno da je uzeo 4 puta vecu dozu od propisane. Da ne duzim pricu, radi se o efedrinu * (ephedrine) *, termogeniku koji podize tjelesnu temperaturu, ubrzava metabolizam, protok krvi kroz organizam itd. . Samim tim pojacava i potrosnju kalorija. . Isto tako daje izdrzljivost tijelu, cime povecava obim i intenzitet treninga. . Napredak uz ovaj preparat je nepojmljiv ljudima koji ga nisu uzimali. . Na zalost, ima bezbroj nus pojava, doduse izazvanih prekomjernim dozama. Kao zakljucak, ako hocete da se ''iscijepate'' nabavite efedrin nekako, pijte ga sa kofeinom i aspirinom u kombinaciji. . Neka ''normalna'' doza bi bila po 1 tableta efedrina, kofeina i aspirina dnevno. . Za najbolje rezultate ovo uparite sa programom ishrane sa smanjenim unosom masti. . Staro pravilo body buildera je da se hrana unosi u odnosu 3: 2: 1. . . 3 grama ugljenih hidrata, 2 grama proteina i 1 gram masti po kg tjelesne tezine. . Da prevedem, na 100kg tjelesne mase unosite 300gr hidrata, 200gr proteina i 100gr masti, iskombinujte to sa ovom kombinacijom termogenika i jakim treningom. . Za pola godine cete moci da izadjete na takmicenje u body buildingu a da se ne osramotite. . To je to. . Za trening sheme i detaljne programe ishrane mozete me kontaktirati na mail. . Rado cu pomoci svima koliko mogu. . Pozdrav

Ostavite komentar