1. Uklanjanje mladeža

  Pitanje broj: #152216

  Postovani, 

  Imam 17 godina i imam mladež kao tačkica na donjoj usni koji je vrlo malo ispupčen ali me baš nerivra. Imam nekoliko mladeža i na vratu koji mi smetaju, ali to je verovatno jer sam u tim godinama pa sve primećujem, tako da je to manji problem. Bio sam kod dermatologa i rekao mi je da je mladež bezopasan i da nema potrebe da se skida. 
  Sad imam 2 pitanja: 1. Da li postoji rizik kada bih ga skinuo? 2. Kada bih skinuo, koliki ožiljak bi to bio i da li je moguće da ožiljka i ne bude?
  Moja majka radi kao medicinsko osoblje i preplašena je u vezi tih mladeža pa insistira na tome da to ne diram, a meni mnogo smeta. Očekujem Vaš odgovor sa nestrpljenjem. 
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 26. 05. 2017.
  • Poštovani,

   Ako Vas je dermatolog pregledao i uradio dermoskopski pregled, i, ako Vi ne primećujete nikakve promene onda nema razloga za operativnim lečenjem, ali ako on Vama smeta iz estetskih razloga on se može u potpunosti ukoniti hirurškim putem i poslati na patohistološku verifikaciju koja će pokazati o čemu se tačno radi tj. potvrditi da se radi o mladežu. Nakon operacije ožiljak postoji, ali se operacija planira tako da on bude pozicioniran na mestu gde će biti skoro neuočljiv. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, i istog dana se možete vratiti svim normalnim aktivnostima. Možete postaviti sliku Vaših mladeža koji Vam smetaju, ako želite. 

   Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i savete.

Ostavite komentar