1. Pitanje broj: #101694

    Poštovani, pre 1,5 godine sam radila analize zbog neredovnog ciklusa. Dijagnoza je pco sy e 28.2. Lekar mi je prepisao gluformin od 500mg, 3x1 tableta. Posle dva meseca od početka konzumiranja leka ciklus mi se regulisao. Međutim, niko od lekara mi nije rekao da li treba neki poseban režim ishrane i da li sme da se drži dijeta tokom uzimanja leka? Malo sam gojaznija.

    P. S. Uradila sam hormonsko ispitivanje (ohprogesteron iznosio je 0,73 testosteron 2.3 acth 14,8 dhea-s 16,7 shbg 14,5 androstendion 5,27), kao i oggt sa insulinijama. Radila sam i za štitnu žlezdu: (ft4) -15,2 i tsh-1,52.
    Hvala unapred za odgovor. Srdačan pozdrav.

    Odgovoreno: 30. 06. 2012.
    • Poštovana,
      Uz propisanu terapiju potrebno je da sprovodite higijensko-dijetetski režim, naime saveuje se više manjih obroka, pet, tri glavna i dve užine, kao i redukcija unosa hrane bogate ugljenim hidratima, npr. beli hleb, kolači, sokovi, alkoholni napitci, masna jela i pohovana hrana, umerena fizička aktivnost. Niste naveli refrentne vrednosti hormona laboratorije u kojoj ste radili hormone, ali mislim da su u granicama normale. Hormoni tiroidne žlezde su normalni.

      Za dodatne informacije o našoj poliklinici posetite nas na sajtu www.labomedica.net.
      Pozdrav

Ostavite komentar