1. Pitanje broj: #175976

    Poštovani,zanima me moj zadnji nalaz stitne,radila sam punkciju cvora i ciste za cistu su mi rekli da je klasična vodena brine me čvor koji je punktiran,da li moze biti nešto opasno? Napominjem da je stitna ubećana od prošlog puta sa 17,6 na 33 ml cista narasla za 2 cm izvučeno 13 ml,cvor narastao sa 19 mm na 25 mm.

    Odgovoreno: 20. 12. 2020.
    • Poštovana,

       

      Nisam shvatila kada je bila prethodna punkcija?! Odn, koliko je vremena trebalo da se napuni Vaš, vrv. koloidni nodus (niste naveli Bethesda citološku kalsifikaciju)?

      Ukoliko je Bethesda 2 kategorija, nemate razloga za brigu, samo što to što se povećava nodus na račun koloidnog sadržaja, može biti u najmanju ruku neprijatno. Javite se na kontrolnu punkciju (to može nekoliko puta da se ponavlja, u razumnom intervalu), a ukoliko se ponovo puni i brzo treba razmotriti intervenciju alkoholom ili operativni tretman, ukoliko imate izražene subjektivne smetnje.

       

      Srdačan pozdrav

Komentari na pitanje: #175976

    • Postovanje, molim vas za misljenje, trudnica sam, u 5.mesecu, do sada uredne trudnoce. Poslednja kontrola prosle nedelje i rezultati Tsh 0,184,odem kod endokrinologa, izvadim sta je trazila ali tek sutra poodne joj nosim. Do tada, ako mozete molim vas pojasnite mi, usporen mi je rad stitne zlezde sto lose moze da utice na bebu koliko sam shvatila, izvinite i hvala

Ostavite komentar