1. Pitanje broj: #173148

  Postovani,

  Imam čvoriće na stitastoj zlezdi, kao i koloidnu cistu velicine 3mm desni rezanj, hormoni su mi uvek u granicama normale, kada god sam radila rezultate, medjutim imam jaka gusenja u predelu vrata, u predelu stitaste zlezde, kao i jos neke simptome: umor, losu koncentraciju, povecan apetit, nenaspavanost, slabiji vid, opstipaciju. Isla sam kod doktora u studentsku ambulantu, nisam zadovoljna, da li me mozete uputiti koji pregled da uradim i da li je uopste nesto za sta treba posetiti doktora (jer sadasnja doktorka kaze da nije nista i salje me od doktora do doktora) ali gusivost i tezina u predelu zlezde su iritirajuci

  Odgovoreno: 15. 12. 2020.
  • Poštovana,

   Niste naveli dimenzije štitaste žlezde i kakav je  njen položaj, odnosno da li nekako utiče na položaj i promer vazdušnog stuba, odn traheje. Niste naveli ni ehogenost štitaste žlezde, jer promene mogu da ukazuju na tiroiditis; nema ni TI RADS klasifikacije, tj zaključka.

   Predlažem da ponovite ultrazvuk sa svim ovim parametrima, tj kod edukovanog radiologa; dopuniti rezultate krvi sa antitelima štitaste žlezde i hormonima fT4 i TSH.

   Ukoliko su ovi nalazi u granicama normale, time bi se isključio uzrok tegoba koji bi bili povezani sa morfologijom ili funkcijom štitaste žlezde.

   U tom slučaju, dalje bi se tražilo drugo poreklo Vaših tegoba.

    

   Veliki pozdrav

    

Ostavite komentar