1. Hronični tireoiditis

    Pitanje broj: #53

    Da li možete da mi pošaljete neki link na kojem mogu više pročitati o LAXITAS GENERALISATA. Pretraživala sam po internetu i sve što sam saznala je nešto o meteoropatiji gde se pominje slabost vezivnog tkiva i nešto malo o mogućim komplikacijama. Lekar kojeg posećuje moja ćerka joj je prepisao DOLOMIT, BAKAR I VITAMIN C. Ima problem sa vidom, srčanim komorama, žučna kesa joj je presavijena dva puta, ima problem sa gojaznošću u poslednje vreme i već joj se pojavljuje celulit iako ima samo 8 god. Neću pisati više jer ne znam da li ću dobiti odgovor. Volela bih da više saznam o ovome jer mislim da svaka bolest može da se drži pod kontrolom ako su adekvatni ljudi uključeni u problem i rešavanje istog.

    Odgovoreno: 02. 03. 2007.
    • U Vašem slučaju se najverovatije radi o hroničnom tireoiditisu (zapaljenju štitaste žlezde), što se može potvrditi određivanjem antitela. Zbog toga je funkcija štitaste žlezde smanjena i doživotno morate piti hormon T4 (l-thyroxin) u obliku Tivorala, letroxa ili Euthyroxa. Na osnovu tegoba, kliničkog nalaza i hormona TSHi FT4 određuje se adkvatna doza. Ukoliko je terapija korektna neće biti posledica po kvalitet i dužinu vašeg života.  

Komentari na pitanje: #53

    • Moje dete ima istu dijagnozu, sa 5 godina joj je postavljena. Sada ima 14 godina. Problemi su sve veci. Stitatasta zlezda ima ciste, a imunoloski laboratorijski nalazi ukazuju na verovtnocu postojanja autoimune bolesti-lupus! Sve ove godine pije bakar, dolomit, c vitamin. Molim vas da se javite na moj e-mail, moramo nesto uraditi za svoju decu.

Ostavite komentar