1. Hipertireoza

    Pitanje broj: #589

    Imam 29 godina i na hormonskoj analizi ustanovljena mi je vrednost t4 od 169, što je za 9 jedinica veće od referentne vrednosti. TSH je na gornjoj granici. Endokrinolog mi je rekao da ponovim, sa razlikom što sam uradila i ft4 vrednost.To je bilo 2 meseca kasnije, tsh se prepolovio, ft4 je u redu. Pijem valerijanu i propranolol za tahikardiju.Ultrazvuk uredan. Imam sve simptome hipertireoze, a dr kaze da je sve ok, i da dođem za 6 meseci. Šta činiti?

    Odgovoreno: 21. 04. 2007.
    • Neki od simptoma pojačane nervoze mogu ličiti na simptome hipertireoze, ali ukoliko su ultrazvuk i hormoni uredni nema oboljenja štitaste žlezde i treba tragati za drugim uzrokom tegoba.

Ostavite komentar