1. Pitanje broj: #3725

  Postovana, nakon obavljenih analiza ustanovljena mi je vrednost prolaktina od 4407 uz niske vrednosti drugih hormona. Molila bih Vas za tumacenje, kao i preporuku sta dalje da radim. Da li posetiti Endokrinologa ili Ginekologa?

  Odgovoreno: 10. 03. 2008.
  • Potrebno je da se odmah obratite endokrinologu radi daljeg ispitivanja, postavljanja konacne dijagnoze i primene adekvatne terapije. Hiperprolaktinemija je endokrinoloski problem i nema potrebe da gubite vreme kod ginekologa. Ass.dr Milena Velojic Golubovic

Komentari na pitanje: #3725

  • jelena sekulic 16. 09. 2009.

   Kod pacijentkinje je eho verifikovan nodus u desnom reznju promera 35mm scintigrafski hiperfunkcijski suprimouje ostalo tkivo. Tsh predhodni potpuno suprimovan, poslednji niskonormalan uz uredan t4. Misljenja sam da je indikovana konsultacija endokrinog hirurga u smislu operativnog lecenja. Pre toga uraditi rtg traheje i nivo kalcitonina. To je izvestajj specijaliste poslednji zanima me vase misljenje dali je potrebno uraditi operaciju i u slucaju toga dali ostraniti celu stitnu zlezdu ili samo cvorice. Posto su mi pronasli cvor velicine 3. 5cm i manji 2 mm... Hvala unapred zelim brzo i iskreno vase misljenje. . . .

Ostavite komentar