1. Pitanje broj: #2765

    Postovani  Prvo da Vam se zahvalim na odgovoru,malo sam mozda bila dosadna,ne  zamerite  al hvala Vam puno  malo ste me smirili  Rekoste mi da su diana 35 tbl dobre za akne,al da su kontraceptivne i da  ne mogu ostat u drugom stanju  interesuje me(malo glupo pitanje) dal se to odnosi samo na period dok ih  pijem ili uopste?  Do sad nisam koristila kontrac.pilule kao zastitu,pa cisto da mi  razjasnite  takodje,ako mi mozete rec dal su te tbl Diana 35 na prirodnoj bazi,odn dal  izazivaju neke da kazem nus pojave,tj da mi se ne poremeti nesto drugo(npr  maljavost,itd,ili poremecaj neke druge vrste)  Dal je Diana 35 hormoni ili???  Oprostite na gnjavazi  rekoste mi ,takodje ,da su mi hormoni u granicama normale,interesuje me  dal je to samo za akne ili uopste hormonalna slika mi je ok ?  tj, dal mi je npr u redu stitna zlezda,pa polni hormoni(da mogu da imam  decu)dal je i sa te str su u redu ovi hormoni  opet Vam saljem te moje rezultate.Pa ako mozete da mi i na ovo pitanje  odgovorite  hvala Vam unapred  pozdrav  krv za ispitivanje sam vadila neposredno posle prehlade,dok sam pila  antibiotik(palitrex),rekose mi da to nista ne utice na ukupnu sliku  hormona,te da mogu tad ih ispitat.Faza u kojoj sam bila ,ja mislim da je  folikularna,tj 10 ti dan od prvog dana dobijanja menstruacije,koja mi je  redovna. rezultati su sledeci: TSH,ultrasens.3.gen mU\L 4.54  LH,2.generacija U\L 6.20 PROLAKTIN ug\L 43.98 ESTRADIOL pmol\L 361.00  PROGESTERON,2.gen. nmol\L 2.43 TESTOSTERON nmol\L 2.64 Interseuje me i  sta znaci ovo 2. i 3. generacija i da li su

    Odgovoreno: 01. 02. 2008.
    • Primena kontraceptivnih srestava podrazumerva zastitu od trudnoce samo za vreme njihovog koriscenja tako da sa prekidom njihove primene naravno da mozete ostati u drugom stanju. Nalazi uradjenih hormonskih analiza koje navodite su uredni, odnosno svi u referentnom opsegu i samim tim ne ukazuju ni nakakav hormonalni poremecaj. Sto se tice Diane35 to jeste hormonski preparat kao sto su u ostalom i svi drugi kontraceptivi, ali ima i neke dodatne efekte, cime daje dobre rezultate u tretmanu akni. Detaljnije o leku mozete saznati putem interneta ukucavanjem njegovog imena. Ass.dr Milena Velojic Golubovic

Ostavite komentar