1. Pitanje broj: #2437

    Pre godinu ipo izvadjena mi je cela stitna zlezda s tim sto sam na levom  reznju imala cancer(dijagnoza C73).Od tada pijem tivoral jednu ipo tabletu  i do skoro je bilo sve ok.Sada sam izvadila rezultate i molila bih vas da  mi kazete da li su u redu jer prelaze referentne vrednosti.FT4 je 25,4 a  referenca je od 11,5-22,7 i TSH je O,161 a referenca je 0,35-5,5.Povremeno  mi skace pritisak i ziga me srce sa leve strane (uvek je isto mesto  probadanja).Pre toga je bio jedan jaci stres.Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 19. 01. 2008.

    • Kod osoba koje su bolovale od kancera tiroideje cilj supstitucione terapije pored nadokanade tiroidnih hormona jeste i snazna suprimacija TSH sto kod vas i jeste slucaj tako da nema mesta brizi. Ass. dr Milena Velojic Golubovic

Ostavite komentar