1. Pitanje broj: #7213

    Postovani doktore, ako mozete da mi odgovorite.Imam strasne bolove sa leve strane ispod rebra i ti bolovi su nenormalni kako bole ,u pocetku je manje bolelo,a sada iz meseca u mesec sve vise boli, mokreca mi je tih dana boje rdje ,bol se javlja kada trebam da dobijem sedam dana pre i sedam dana posle menstruacije. Obilna je ,postala.Bila sam kod ginekologa i sve je i spitano i rekli su da je sve u redu,sada kada sam trazila ultra zvuk stomaka da uradim oni su mi rekli da je :jetra homogena,umereno ehogena,normalne velicine.Zucna kesa presavijena normalne debljine zida u lumenu ne uocavam strani sadrzaj.slezina hogomena promera 123 x37 mm.Bubrezi normalne velicine i paranhiima,u redelu levog bubrega hiperehogena formacija promera 9mm suspektna na kalkulus,u predelu desnog bubrega anehogena formacija 8mm suspektna cisticna formacija.I moja doktorka mi je prepisala da pijem brufen i pentraksil ,ja mislim da mi je sada jos i gore .Ja vas molim da mi kazete ako mozete otprilike sta ja sada da radim , kome da se obrati od lekara jer ja ne mogu da izdrzim ovaj bol vise. U napred zahvalna Jelena P.

    Odgovoreno: 31. 07. 2008.
    • Iz pisma i opisa koji ste poslali malo je verovatno da Vaše tegobe potiču od bubrega. Cista na bubregu sigurno ne daje takve tegoba, a kamen može dati jake bolove samo ako krene iz bubrega, ali nije sigurno da ga imate, već je suspektno. Ipak, u cilju isključivanja bubrega kao uzroka bolova javite se nefrologu i eventualno uradite intravensku pijelografiju.

Komentari na pitanje: #7213

    • Postovani doktore, danas sam uradila ultrazvuk abdomena. Što se tiče svih organa, sve je dobro osim bubrega! Šaljem vam nalaz i ako je moguće, zamolila bih za Vaše mišljenje jer mi je dr kazala da za tri meseca ponovo uradim ultrazvuk abdomena baš zbog nalaza bubrega. Nalaz - Oba bubrega su normalne veličine, održane širine parenhima, bez znakova kalkuloze i hidronefroze. Na gornjem polu levog bubrega vidi se ovalna, jasno ograničena promena dijametra oko 7mm, u prvom redu UZ odlika angiomiolipoma. Na gornjem polu levog bubrega supsektna cisticna formacija sa hiperehogenom internom septom, promera oko 12 mm ddg.septirana cista. Savetuje se ultrazvučna kontrola za 3 meseca. Molim Vas za pojašnjenje jer sam zabrinuta! Srdačan pozdrav.

    • Poštovanje! Pre 6 meseci mi je laparaskopski uklonjena žučna kesica. Danas je urađen ultrazvuk abdomena i nalaz je sledeći: Jetra normalne veličine, umereno ehogena bez fokalnih promena. Slezina ehogena, normalne veličine. Pankreas umereno ehogen, normalne veličine bez fokalnih promena. Glavni žučni kanal širine 8,8mm bez uočenih kalkuloza. Krvna slika: Enzimi jetre i pankreasa sve u normalnim granicama, glukoza 5,5. Lipidni status: umanjeni trigliceridi 0,52...HDL umanjen 1,05....VLDL umanjen 0,2, sve ostalo što se tiče lipidnog statusa u granicama normale. Leukocitna formula sve u normalnim granicama. Bilirubin ukupan i direktan u granicama normale! Da le je nalaz uredan?

Ostavite komentar