1. Pitanje broj: #6456

  Postovana gospodo , Imala sam poveranje u ovakv nacin komunikacije vasih lekera odgovarajucih specijalnosti sa pacijentima ali, sam licno iznenadjena sto mi niste jos uvek poslai odgovor na postavljeno pitanje 30.05.2008g.

  Odgovoreno: 26. 06. 2008.
  • Poštovana gospodjo,
       Duboko se izvinjavam što na vreme nisam odgovorio na Vaše pitanje, što nije moj način ophodjenja, ali ovoga puta sam bio sprečen, bio sam izvesno vreme na specijalizaciji u inostranstvu.
       Što se tiče Vašeg pitanja, želim pre svega da Vam kažem da nemate niti jedan razlog da se brinete zbog pojave ciste na levom bubregu Vaše ćerke. Ne znam koje tegobe je imala i kakvi su drugi nalazi bili pa ste uradili čak magnetnu rezonancu, ali verovatno se ne radi o ozbiljnom problemu.
       Solitarne ciste u bubrezima se mogu naći povremeno, najčešće se nadju pri rutinskom ili nekom sistematskom pregledu. Nekada spontano i nestanu. Moj savet Vam je da budete mirni, da redovno ultrazvučno kontrolišete promenu (na 3-4 meseca, kod istog doktora i na istom aparatu), pa ako raste i pravi neke probleme treba reagovati. Javite se najbližem nefrologu.

Ostavite komentar