1. Pitanje broj: #5860

  Posstovani profesore Kostću, imam kamen od 12 mm u desnom bubregui nekoliko manjih(5 mm,6mm)u istom,dok u levom postoji kamen od 4,8mm i dosta peska.Bolovi su chesti,verovatno zbog intenzivnog izbacivanja peska.Pijem dost terccnosti.Nalaz mokracce:proteini-u tragu,ph-5,kr.pig.+,masa leukocita,5-6 svezzih eritrocita,kao i retke bakterije,gustina-1025.Nalaz krvi:Se -8,urea-4,3;kreatinin 95 i da ne nabrajam visse sve ostale analize iz krvi su u granicama.Pre 2 god,"razbijen" mi je kamen u des. bubregu(pod tot.anestezijom i 19 dana nosilaDouble-J stent) veliccine 20mm.Joss jedan: nalaz parat hormon(mislim da se tako zove u granicama normale,jednom blago povissen.Molim Vas za savet!Sta dalje?ESWEL?Moram i ovo da napomenem:alergichna sam na penicilin,a nism issla na ispitivanje da li bi mogla da radim intravenoznu urografiju.

  Odgovoreno: 19. 06. 2008.
  • Intravenoznu pijelografiju možete raditi bez obzira što ste alergični na penicilin, ali uz prethodnu premedikaciju i kožnu probu.
       Što se tiče kamena, neophodno je kompletnije ispitivanje razloga za ponavljanu kalkulozu i nakon toga predložiti adekvatne mere prevencije i lečenja.

Komentari na pitanje: #5860

  • Zdravo svima, molim za pomoc!!!!!!! Da li neko moze da mi pomogne u lecenju bubrega, imam poviseni kreatinin386 i ureu25, ne bih zeleo da odem na dijalizu zato sto sam veoma mlad i zelim da probam lecenje cajevima, jer sam cuo da je bilo dosta uspeha ko je pio adekvatne cajeve za ovaj tip bolesti. Zato molim sve dobre ljude ako znaju kako da mi pomognu neka mi jave na meil: info@albad. Netsrdacan pozdrav

Ostavite komentar