1. Pitanje broj: #55544

    Operisala sam bubrezne kamence obostrano prije 30 godina zatim obostrano razbijala 10 godina nakon operacije sada je zbog loseg stanja desnog bubrega uslijedila preporuka da se on odstrani operativno jer je njegova funkcija bitno smanjena a i lutajuci jeuradjene su sve analize cak istaticka i dinamicka scintigrafija prema kojojje eliminacijaizrazito usporena nepotpuna ineravnomjerna dijagnoza je sb. Post. Pyelolitotomia bill hydronefrosis lat. Dex. Ren mobilis lat dex

    Odgovoreno: 11. 03. 2010.
    • Poštovana,
      Ukoliko postoji recidivantna kalkuloza bubrega koja je znaćajno oštetila funkkciju bubrega (ispod 20% na dinamskoj scintografiji) u ako taj bubreg daje česte probleme (infekciju, povišen pritisakitd.) najbolje je da se taj bubreg odstrani, kako problemi ne bi postali ozbiljniji. Ovo utoliko pre ako se dokaže da je drugi bubreg zdrav. Koji će preuzeti funkciju izvadjenog bubrega oišto se sa jednim zdravim bubregom može najnormalnije živeti. Ipak, najbolje je poslušati savet vašeg ordinirajućeg lekara (urologa, nefrologa) koji su sigurno sagledali celokupnu dokumentaciju i najbolje poznaju slučaj.



































































      ipak vaš ordinirajući lekkar-urolog, nefrolog- to najbolje zna pošto su detaljno sagledale sve nalaze i celokupnu dokumentaciju i treba poslušati njihov savet.
      Pozdrav

Ostavite komentar